Διαιτολογικό Γραφείο
Μακρατζάκη Χριστίνα
MSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

06 Ιουλίου 2010

Muffins μπανάνα αβοκάντο


Υλικά
2 ώριμες μπανάνες
1 ώριμο αβοκάντο
2κσ μέλι
1κγ εκχύλισμα βανίλιας βιολογικό ή και καθόλου
2 αυγά
1 φλ βρώμη
1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κγ baking powder
Τριμμένη κουβερτούρα λίγη

Διαδικασία
Χτυπάμε στο μούλτι την βρώμη και στην συνέχεια την αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ με το αλεύρι και το baking.

Καθαρίζουμε το μούλτι και βάζουμε τα αυγά, το αβοκάντο, τις μπανάνες, την βανίλια και το μέλι και τα χτυπάμε.
Μόλις ετοιμαστεί ο χυλός τα αναμιγνύουμε με τα στερεά.
Ρίχνουμε και την τριμμένη κουβερτούρα.
Στην πορεία ρίχνουμε το μίγμα σε θήκες για muffin.

Βγαίνουν περίπου 9 κομμάτια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 20-25 λεπτά. 


Η συνταγή βασίστηκε εδώ.

Οι αλλαγές είναι ότι χρησιμοποίησα και βρώμη, όπως επίσης αντί για δάκρυα σοκολάτας έτριψα  κουβερτούρα.

Κοινοποίηση:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Δημοφιλη

Ετικετες

Αλήθειες Αλκοόλ Ανοσοποιητικό Απώλεια βάρους Ασθένειες Ασφάλεια Αφροδισιακές τροφές Βακτηρίδιο Βασιλόπιτα Βρέφη Γκρειπ φρουτ Γλυκά Γονείς Γυναίκα Δηλητηρίαση Διαιτολόγος Διατήρηση βάρους Διατροφικές συνήθειες Δίπλες εγκυμοσύνη Ελαφριά γεύματα Ενσυνείδητη διατροφή Εξετάσεις Ετικέτες Ζέστη Ίνες Ισορροπημένη διατροφή Ισχυρισμοί Καλοκαίρι Κάστανο Κατάθλιψη Κατάψυξη Κατεψυγμένα Καύσωνας Κολοκύθα κοροναϊός κορονοϊός Κουραμπιές Κρύο Μελομακάρονα Μύθοι Μυρωδιά Νερό Νηστεία Νύχτα Νυχτερινή υπερφαγία Ξεκινήματα Ξηροί καρποί Όσπρια Παγίδες Παιδιά Παραλία Παχυσαρκία Πειρασμοί Πίτσα Πρόληψη Προσχολική ηλικία Ρόδι Σαρακοστή Στερεές τροφές Στόχοι Συμβουλές Σύνδρομο Συνταγές Σχολική ηλικία Τρόφιμα Τροφοδηλητηρίαση Υγιεινή Υδατάνθρακες Υπερφαγία Φθινόπωρο Φυτικές ίνες Χειμώνας Χριστούγεννα Ψυγείο E. coli Light