Διαιτολογικό Γραφείο
Μακρατζάκη Χριστίνα
MSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

15 Ιουλίου 2010

Κοτόπουλο με αρακά λεμονάτο στη γάστρα

Υλικά
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αρακά όσο χρειάζεστε
  • λίγες αγκινάρες 4-5
  • 2 μπούτια κοτόπουλο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • λάδι ίσα να καλυφθεί ο πάτος της γάστρας
  • ζωμό κοτόπουλου 250ml
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • άνιθο

Διαδικασία
Κόβετε καρέ τις πατάτες και τα καρότα και τα τοποθετείτε στην γάστρα. Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και προσθέτετε τον αρακά και τις αγκινάρες. Τέλος, βάζετε ανάμεσα στα λαχανικά το κοτόπουλο.
Για τη σάλτσα στύβετε ένα λεμόνι. Ρίχνετε λάδι ίσα να καλυφθεί ο πάτος της γάστρας και χρησιμοποιείτε ζωμό κοτόπουλου (εγώ έριξα 250 ml δικό μου). Προσθέτετε νερό ώστε να καλυφθούν τα μισά λαχανικά.
Αρτύζετε με αλάτι, πιπέρι και άνιθο.
Ψήνετε για 1:30' με 1:45' στους 180° στον αέρα.
Θα σας πρότεινα να μην ανοίξετε το καπάκι πριν την 1:30' ώρα για να μην στεγνώσουν τα λαχανικά. Εγώ προσωπικά το άφησα κλειστό.

Καλή σας όρεξη!
Κοινοποίηση:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Δημοφιλη