Διαιτολογικό Γραφείο
Μακρατζάκη Χριστίνα
MSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

03 Ιουλίου 2010

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου


Υλικά (για 16 μεγάλους κεφτέδες)
  • 650γρ ακαθάριστα κολοκύθια (3 μεγάλα) 
  • 1/4 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο 
  • 2 αυγά 
  • 9κσ αλεύρι για όλες τις χρησεις 
  • 1κγ baking powder 
  • Δυόσμο, μαϊντανό 
  • 80-100γρ φέτα 
  • αλάτι, πιπέρι 

Διαδικασία 
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 1/2 ώρα με λίγο αλάτι. 
Στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Το αλεύρι προσωπικά το έβαζα στο τέλος κουταλιά κουταλιά και πρόσθετα ανάλογα με το πώς έβλεπα το μίγμα.
Βγαίνουν16 μεγάλοι κολοκυθοκεφτέδες. Τους βάζετε σε λαδόκολλα και τους ψήνετε για περίπου 1/2 ώρα στους 180° στον αέρα.

Πολύ καλό σνακ για την θάλασσα και για την παιδική χαρά.
Κοινοποίηση:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Δημοφιλη