Διαιτολογικό Γραφείο
Μακρατζάκη Χριστίνα
MSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

03 Ιουλίου 2010

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου


Υλικά (για 16 μεγάλους κεφτέδες)
  • 650γρ ακαθάριστα κολοκύθια (3 μεγάλα) 
  • 1/4 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο 
  • 2 αυγά 
  • 9κσ αλεύρι για όλες τις χρησεις 
  • 1κγ baking powder 
  • Δυόσμο, μαϊντανό 
  • 80-100γρ φέτα 
  • αλάτι, πιπέρι 

Διαδικασία 
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 1/2 ώρα με λίγο αλάτι. 
Στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Το αλεύρι προσωπικά το έβαζα στο τέλος κουταλιά κουταλιά και πρόσθετα ανάλογα με το πώς έβλεπα το μίγμα.
Βγαίνουν16 μεγάλοι κολοκυθοκεφτέδες. Τους βάζετε σε λαδόκολλα και τους ψήνετε για περίπου 1/2 ώρα στους 180° στον αέρα.

Πολύ καλό σνακ για την θάλασσα και για την παιδική χαρά.
Κοινοποίηση:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Δημοφιλη

Ετικετες

Αλήθειες Αλκοόλ Ανοσοποιητικό Απώλεια βάρους Ασθένειες Ασφάλεια Αφροδισιακές τροφές Βακτηρίδιο Βασιλόπιτα Βρέφη Γκρειπ φρουτ Γλυκά Γονείς Γυναίκα Δηλητηρίαση Διαιτολόγος Διατήρηση βάρους Διατροφικές συνήθειες Δίπλες εγκυμοσύνη Ελαφριά γεύματα Ενσυνείδητη διατροφή Εξετάσεις Ετικέτες Ζέστη Ίνες Ισορροπημένη διατροφή Ισχυρισμοί Καλοκαίρι Κάστανο Κατάθλιψη Κατάψυξη Κατεψυγμένα Καύσωνας Κολοκύθα κοροναϊός κορονοϊός Κουραμπιές Κρύο Μελομακάρονα Μύθοι Μυρωδιά Νερό Νηστεία Νύχτα Νυχτερινή υπερφαγία Ξεκινήματα Ξηροί καρποί Όσπρια Παγίδες Παιδιά Παραλία Παχυσαρκία Πειρασμοί Πίτσα Πρόληψη Προσχολική ηλικία Ρόδι Σαρακοστή Στερεές τροφές Στόχοι Συμβουλές Σύνδρομο Συνταγές Σχολική ηλικία Τρόφιμα Τροφοδηλητηρίαση Υγιεινή Υδατάνθρακες Υπερφαγία Φθινόπωρο Φυτικές ίνες Χειμώνας Χριστούγεννα Ψυγείο E. coli Light