Διαιτολογικό Γραφείο
Μακρατζάκη Χριστίνα
MSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

28 Απριλίου 2010

Κιμαδόπιτα με πράσο



ΥΛΙΚΑ
Γέμιση
  • 600γρ κιμά σπάλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ή ½ κρεμμύδι 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πράσο
  • Ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Πολτός ντομάτας 125γρ
  • 2-3κσ ρύζι γλασέ ή πλιγούρι
  • 1 αυγό
  • 4-5κσ ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός
  • 100-150γρ τυρί έμμενταλ τριμμένο (το προτιμώ επειδή είναι χαμηλό σε αλάτι)
  • Αλάτι λίγο
  • Λίγη πάπρικα αντί για μαύρο πιπέρι
  • Φύλλο
  • Έτοιμο χωριάτικο χωρίς υδρογονωμένα λιπαρά (χρησιμοποίησα ΑΒ)
  • Αυγό για επάλειψη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβω το πράσο και το βράζω για 10 λεπτά Σε ελαιόλαδο που απλά έχει ζεσταθεί (δεν έχει κάψει) σοτάρω το κρεμμύδι και το καρότο. Ίσα να λαδώσουν.
Ρίχνω στην συνέχεια τον κιμά να θωρακιστεί Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα ρίχνω τις ντομάτες και τον πολτό.
Ρίχνω επίσης το αλάτι με την πάπρικα.
Προσθέτω τα πράσα και τα αφήνουν να βράσουν για 10-15 λεπτά. Οι περισσότερες συνταγές λένε μέχρι να τραβήξει τα υγρά, εγώ προσωπικά επέλεξα να διατηρήσω κάποια υγρά.
Μόλις βράσουν τα βγάζω από την φωτιά και ρίχνω το ρύζι, τον μαϊντανό και το τυρί.
Όταν κρυώσει λίγο η γέμιση ρίχνω και το χτυπημένο αυγό.
Ετοιμάζω τα φύλλα.
Λαδώνω το ταψί. Βάζω 2 φύλλα κάτω, γεμίζω και συμπληρώνω με 2 επιπλέον από πάνω. Φυσικά ενδιάμεσα έχω λαδώσει και τα φύλλα.
Αλείφω το χτυπημένο αυγό από πάνω, χαράσσω την πίτα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 1 ώρα στον αέρα.

Κοινοποίηση:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Δημοφιλη