Διαιτολογικό Γραφείο
Μακρατζάκη Χριστίνα
MSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Βιογραφικό

Η Μακρατζάκη Χριστίνα αποφοίτησε ως Διαιτολόγος - Διατροφολόγος από το ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το 2004 με Λίαν Καλώς. Την πρακτική της άσκηση την πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης. Η πτυχιακή της εργασία ήταν πάνω στην «Εκτίμηση Θρεπτικής Κατάστασης και Διατροφική Παρέμβαση σε Άτομα με Σύνδρομο Down», η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα (10). Το Σεπτέμβριο του 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Sheffield της Αγγλίας πάνω στη Διατροφή του Ανθρώπου (Master of Medical Science in Human Nutrition, University of Sheffield).

To 2007 άνοιξε το δικό της διαιτολογικό γραφείο, στη γενέτειρά της, τα Χανιά. Σε αυτό το διάστημα έχει προσκληθεί από διάφορες εκπομπές υγείας σε τοπικά κανάλια. Επίσης, πάλι σε τοπικό επίπεδο στα Χανιά, έχει κάνει ομιλίες για την παιδική διατροφή και την παχυσαρκία, το διαβήτη στους ενήλικους και τα παιδιά, το μέλι, την διατροφή παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ έχει μιλήσει στο 1o Breakfast Festival στην Αθήνα. Τον Φεβρουάριο το 2012 ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής της 1ης Παγκρήτιας Ημερίδας Διατροφής των Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Κρήτης. Στα Χανιά έχει ασχοληθεί ως εθελοντής μαζί με άλλους συναδέλφους στην οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων, και μαζί με την συνεργασία πάλι του Δήμου και άλλων συναδέλφων έχουν οργανώσει ενημερωτικές ομιλίες σε Δημοτικά σχολεία όσον αφορά τη σημασία της Κρητικής Διατροφής.
Το 2007 ανέλαβε εθελοντικά τα διαιτολόγια παιδιών με ειδικές ανάγκες του Ιδρύματος ΚΗΦΑΑΜΕΑΣ, ενώ το 2009 και το 2012 έκανε μαθήματα διατροφής στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Το εκπαιδευτικό έτος 2012-2013, δίδασκε το μάθημα της Διαιτολογίας στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών Hotelier Education.
Το 2014 πήρε την πιστοποίηση Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές από το ΚΕΑΔΔ και μετέφερε το γραφείο της στη Νέα Ιωνία Αττικής, όπου και συνεχίζει την επαγγελματική της δραστηριότητα.
Είναι συνεργάτης του Σπιτιού φιλοξενίας Ηλικιωμένων "Λωίδα" στην Κηφισιά, της εταιρίας ΚΟΡΜΟΣ (Ειδικές Εκδόσεις Επαγγελμάτων Διατροφής) και μέλος της επιστημονικής ομάδας ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Άρθρα της δημοσιεύονται στα περιοδικά: Ο Αρτοποιός, Διατροφή Health and Wellness, και Ίασης Newsletter αλλά και στην ιστοσελίδα του ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Επίσης, για αρκετά χρόνια αρθρογραφούσε και στο περιοδικό ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ της εφημερίδας ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ.
Ανήκει στην Ένωση Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος και είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, καθώς και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Δημοφιλη

Ετικετες

Αλήθειες Αλκοόλ Ανοσοποιητικό Απώλεια βάρους Ασθένειες Ασφάλεια Αφροδισιακές τροφές Βακτηρίδιο Βασιλόπιτα Βρέφη Γκρειπ φρουτ Γλυκά Γονείς Γυναίκα Δηλητηρίαση Διαιτολόγος Διατήρηση βάρους Διατροφικές συνήθειες Δίπλες εγκυμοσύνη Ελαφριά γεύματα Ενσυνείδητη διατροφή Εξετάσεις Ετικέτες Ζέστη Ίνες Ισορροπημένη διατροφή Ισχυρισμοί Καλοκαίρι Κάστανο Κατάθλιψη Κατάψυξη Κατεψυγμένα Καύσωνας Κολοκύθα κοροναϊός κορονοϊός Κουραμπιές Κρύο Μελομακάρονα Μύθοι Μυρωδιά Νερό Νηστεία Νύχτα Νυχτερινή υπερφαγία Ξεκινήματα Ξηροί καρποί Όσπρια Παγίδες Παιδιά Παραλία Παχυσαρκία Πειρασμοί Πίτσα Πρόληψη Προσχολική ηλικία Ρόδι Σαρακοστή Στερεές τροφές Στόχοι Συμβουλές Σύνδρομο Συνταγές Σχολική ηλικία Τρόφιμα Τροφοδηλητηρίαση Υγιεινή Υδατάνθρακες Υπερφαγία Φθινόπωρο Φυτικές ίνες Χειμώνας Χριστούγεννα Ψυγείο E. coli Light